Dr. Kopa Zsolt

Dr. KOPA ZSOLT

1965-ben született Pécsett, a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett. Általános orvosdoktori diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett.

1990-1999 között a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Urológiai Klinikáján dolgozott egyetemi tanársegédként. 1999-2007 között a Szabolcs utcai Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Andrológiai és Urológiai Klinikáján egyetemi adjunktusként az Andrológiai Részleget vezette, majd az egészségügyi reform következtében ugyanott létrejött Országos Gyógyintézeti Központ Andrológiai és Urológiai osztályán volt főorvos. A reform további átalakításainak következtében 2007-2009-ig az Állami Egészségügyi Központ Urológiai Osztályán főorvosként dolgozott.

1994-ben urológiából, 2004-ben (a szakvizsga bevezetésének évében) andrológiából szakvizsgázott. 2006-ban férfimeddőség tárgykörében védte meg Ph.D. értekézését.  2009-ben diplomát szerzett a Szent István Egyetemen, egészségügyi szakmenedzsment tárgykörben.

2009 május 1. óta ismét a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikáján tevékenykedik, jelenleg egyetemi docensként az Andrológiai Centrum és a Semmelweis Egyetem Andrológiai Szakmai Grémiumának vezetője.

Szakmai tevékenysége kiterjed az andrológia teljes diagnosztikai és terápiás palettájára, az alapkutatásoktól a klinikai kórismézésen át a gyógyszeres és a műtéti kezelésekig. A korszerű andrológiai mikrosebészeti eljárások művelésében és új módszerek hazai bevezetésében is dolgozik.

2010 szeptemberében az Európai Andrológiai Akadémia (EAA) akadémikus tagjává választotta, jelenleg az EAA Külkapcsolati Bizottságának társelnöke, az Európai Andrológiai Szakvizsgabizottság tagja. Az Európai Urológus Társaság - Férfimeddőségi Irányelveket Kidolgozó Bizottság (EAU Male Infertility Guideline Committee) tagja, az Európai Urológus Társaság (EAU) Andrológiai Szekciójának vezetőségi tagja. Egy cikluson át az Európai Szexuális Medicina Társaság (ESSM) vezetőségének tagja (Executive Committee) volt.

A Magyar Andrológiai Társaság elnöke, tagja a Magyar Urológusok Társasága és az STI Társaság vezetőségének, az Urológiai Szakmai Kollégium tanácsának.

Főszerkesztője a Magyar Andrológia és szerkesztője a Magyar Urológia szaklapoknak, valamint az Európai Andrológiai Akadémia hírlevelének.

Tudományos közleményeinek száma 129.

Rendszeres résztvevője és meghívott előadója, ill. programvezetője nemzetközi és hazai szakmai rendezvényeknek, továbbképzéseknek és szakképzési fórumoknak. Szakmai lektorként tevékenykedik több nemzetközi és hazai szakmai folyóiratnál.