Tisztelt látogató!

Ön azért került erre az oldalra, mert párjával gyermeket szeretnének. A meddőségi kezelés elején kivizsgálták Önt is és meglepetten tapasztalta, hogy bizony probléma van.

Ne rettenjen meg, nem Ön az egyetlen! Az elégtelen spermakép a férfiaknál épp annyira gyakori jelenség, mint az I-es és II-es típusú cukorbetegség együttvéve. Sajnos a modern világgal együtt járó környezeti és életmódbeli változások az elmúlt 100 évben jelentősen rontották a férfiak termékenységét, különösen igaz ez az utolsó 50 évre.

Nem Ön tehet róla!

A hetvenes években a normál spermaszám a legtöbb laboratóriumban még 100 millió/ml körül volt. Ezt az egészséges, 25-35 év közötti populáció átlagából számították ki.

Ma ez az érték 15 millió/ml!

Nagyon sok vizsgálat kutatta ezeket a változásokat az elmúlt évtizedekben. M. Rolland 2012-ben, Human Reproduction című folyóiratban jelentette meg a legmegdöbbentőbb adatokat: az általa vizsgált francia populációban 17 év alatt egyharmadával csökkent az átlagos spermaszám, ami azt jelenti, hogy évente 1,9%-os csökkenést lehetett észlelni! Több vizsgálat is azt jelezte, hogy az ötvenes évek óta Európában nagyjából 50%-os az átlagos spermaszám csökkenés. Ezek megdöbbentő adatok, de sajnos van ennél rosszabb hírünk is: az egészséges spermiumok aránya ennél sokkal nagyobb mértékben csökkent!

A WHO eddig öt alkalommal írta át a megállapított normálértékeket. 1980-ben először, akkor a normál spermium alakok aránya 80,5% felett kellett, hogy legyen. 1987-ben 50% felettire csökkentették ezt az értéket, 1992-ben 30% felettire, 1999-ben 14% felettire és a legutolsó, 2010-es revízió alkalmával 4% felett fogadják el „egészségesnek” ezt az értéket, hozzátéve, hogy ha a szerkezetileg (morfológiailag) ép spermiumok aránya 15% alatt van, az már csökkentheti a megtermékenyítő képességet.

MI OKOZZA MINDEZT?

Először is meg kell nyugtassuk Önt: nem Ön a hibás!
Az okok között számos olyan tényező szerepel, amelyről nem tehet. Az egyik legfontosabb a háttérsugárzás növekedése, Csernobil hatása például egész Európában a mai napig érezhető. Skandináviában a legsúlyosabb a helyzet és a férfi termékenység zavarának gyakoribbá válása is ott a legjelentősebb.
A másik fontos ok a vegyszerek használata. Évtizedeken keresztül használták például a DDT (diklór-difenil- trikloroetán) nevű rovarölő szert Európában (1874-ben Paul Müller szintetizálta, Nobel díjat is kapott érte, az első hatékony rovarölő szer volt.) Millió tonnaszám szórták ki a földeken úgy, hogy nem tudták, milyen késői következményekkel járhat ez. Ma már tudjuk, hogy egy gyenge tesztoszteron-receptor antagonista hatású szerről van szó, amely csökkenti a spermiumok képződését. Elpusztíthatatlan vegyület, évtizedekig marad a talajban és szívódik fel a növényekben. A legtöbb országban 2004-ben betiltották a használatát de még ma is 3-4000 tonna készül belőle és kerül a környezetbe évente. Több állatfaj kihalásáért vagy majdnem-kihalásáért teszik ma már felelőssé. És ez csak egy az olyan vegyszerek közül, amik ellen tehetetlenek vagyunk. A károsító anyagok a belélegzett levegővel, az elfogyasztott táplálékkal, a tiszta vízzel is szervezetünkbe kerülnek.

OXIDATÍV STRESSZ

Az oxidatív stressz egy szakkifejezés, aminek valójában nem sok köze van ahhoz a stresszhez, ami a reggeli dugóban vagy a munkahelyünkön ér minket. Ez a folyamat ugyanis sejtek belsejében, biokémiai szinten károsítja a szervezetünket. A lényege az, hogy a legtöbb károsító tényező – a háttérsugárzástól a légszennyezésen át a dohányzásig – úgy működik, hogy úgynevezett szabadgyökök jutnak a szervezetünkbe vagy épp keletkeznek ott. Ezek a szabadgyökök kémiailag erős oxidáló anyagok és előbb vagy erősebben lépnek reakcióba a szervezetben enzimekkel, molekulákkal, mint a szervezet saját, hasznos molekulái. Ezzel károsan befolyásolják a szervezet minden sejtjének hibátlan működését. Ezeknek az anyagoknak a hatása kimutatható és számos tanulmány szól ma már arról, hogy a károsodott nemzőképességű férfiak spermájában ezek az anyagok nagyon nagy mennyiségben vannak jelen. Az oxidatív stressz hatására a sejtek osztódása is károsodik, a spermiumok száma, de elsősorban szerkezete romlik. Kevés és hibás spermium képződik.

Antioxidánsokkal ez a hatás kivédhető!

Az antioxidánsnak nevezett molekulák megkötik a szabadgyököket, mielőtt azok káros hatásukat kifejthetnék. De azért sajnos nem ennyire egyszerű a helyzet. A C-vitamin a legelterjedtebb antioxidáns hatású molekula. Nagyon nagy dózisban adva azonban – egyéb hatásai miatt – önmagában károsítja a spermiumok képzését. Éppen ezért kell összeállítani egy olyan kombinációt, amely a különböző antioxidánsokból és a spermiumok képzésében résztvevő mikroelemekből annyit tartalmaz, hogy hatása optimális legyen. Felhasználva az eddigi tudományos kutatások eredményeit ezért állítottuk össze Önnek a Valeofert kapszulát.